Dátum

2023. okt 26.
Lejárt!

Idő

7:00 pm - 8:00 pm

Te rongyos élet – New Yorki Magyar Színház

2023. október 26. csütörtök 19.00
Te rongyos élet – New Yorki Magyar Színház
Kálmán Imre Művelődési Központ, színházterem
New York-i Magyar Színház által az Amerikai Egyesült Államokban többször bemutatott
„Gál Róbert: Te rongyos élet ” című zenés színdarabját ajánlja a magyarországi közönségnek, melynek premierje 2013 októberében a New York-i Magyar Színházban, Az előadás a színház számára készült Gál Róbert: Te rongyos élet – A Szenvedély Muzsikája című könyve alapján.
Kálmán Imre élete, sorsa, muzsikája, amerikai élete elevenedik meg a könyvben. Szenvedélyesen élt és különös sors jutott neki osztályrészül, máig népszerű muzsikája nemzedékek óta töretlen sikernek örvend szerte a világon.
Az egyfelvonásos színdarabban Kálmán Imre Amerikában töltött sikeres éveinek számos érdekes momentumai elevenednek meg Pervics Mária nézőpontjából 1931-től haláláig.
Felcsendülnek Kálmán Imre méltán ismert melódiái, Mondok Yvette operaénekesnő tolmácsolásában. Zongorán közreműködik Hermann Szabolcs az Operettszínház karmestere. A darab rendezője, New Yorkban sikeres produkcióban tapasztatot szerző magyar-amerikai színésznő, Kovács Szilvia, akit a magyar közönség a színpadon is köszönthet.
Az előadást a New York-i Magyar Színház eddig már színre vitte New Yorkban, a philadelphiai Magyar Tanyán, Pennsylvániában valamint Magyarországon is.
Hálásak vagyunk a Siófoki Kálmán Imre Művelődési Háznak a lehetőségért, hogy az előadást a mester szülőhelyén is bemutathatjuk, ahol emlékét és kulturális örökségét méltón megőrizték és életben tartják.
Szereplők:
Mondok Yvette (ének)
Kovács Szilvia, Ladányi Csaba (próza)
Hermann Szabolcs (zongora)
Rendező: Kovács Szilvia
Kálmán Imre Csárdáskirálynője minden idők legnépszerűbb operettje. A Hajmási Péter vagy a Te rongyos élet című slágereket szinte mindenki ismeri a darabból. A mű ősbemutatója Bécsben volt 1915 novemberében, vagyis éppen 100 évvel ezelőtt. Budapesten egy évvel később mutatták be. A legismertebb változatát Honti Hanna közreműködésével 1954-ben állították színpadra. Az évforduló alkalmából feldolgozta az operett 100 éves történetét a New York-i Magyar Színház. „Kell, hogy legyen valamilyen megfejthetetlen titka ennek a műnek. 100 év alatt túlélt háborúkat, rendszerváltásokat, mégis üde, játsszák nap, mint nap a 21. században is.”
Jegyárak:
földszint: 3.000 Ft
erkély: 2.500 Ft
Jegyek kaphatóak minden hétköznap 12-18 a KIMK jegypénztárában, illetve a jegy.hu oldalon:
https://www.jegy.hu/…/te-rongyos-elet-new-yorki-magyar…

https://www.facebook.com/events/1385821095344467?ref=newsfeed

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük