Életrajz

Mondok Yvette opera-énekesnő 2007-ben szerezte énekművész diplomáját. A szoprán életében a 2014-es év hozta el a fordulópontot. Ekkor figyelt fel hangjára a világhírű zongoraművész és karmester, Vásáry Tamás, akivel számos alkalommal közös koncertet adtak, emellett több oratórium-előadás szoprán szólistája volt, melyet a világhírű művész vezényelt.

Az énekesnő sokszor lépett fel külföldön is. 2014 őszén Kínában Szilasi Alex zongoraművésszel és Szabadi Vilmos hegedűművésszel, ezt követően pedig Egyesült Államokban és Kanadában egyaránt sikeres János vitéz produkcióban is, mint Francia királylány. 2015-től több rendezésben is megkapta az Éj Királynője szerepét, többek között 2016-ban a MÜPA Oberfrank Péter vezette előadásában, majd A Szegedi Nemzeti Színház színpadán, Toronykőy Attila rendezésében, Mozart-Lackfi: Parázsfuvolácska című darabjában. Az Érdi Tamás által fémjelzett Klassz a pARTon Fesztivál visszatérő vendégeként, Gulyás Dénes rendezésben szintén több ízben hallhatta a közönség a legendás szerepben.

Számos alkalommal közreműködött Varnus Xavér orgonaművész hangversenyein, de szólistaként énekelt a Zeneakadémia Alma Mater Kórusával, a MÁV Szimfonikus Zenekar vendégeként, illetve az Óbudai Danubia Zenekarral is. Széles repertoárján Mozarttól Puccinin át Verdiig dalok és áriák sokaságát találjuk. A neves zongoraművésznővel, Prunyi Ilonával exkluzív koncertet adott a dalirodalom gyöngyszemeiből. A Vásáry Tamás születésnapja alkalmából rendezett ünnepi koncerten Beethoven Ah! Perfido című koncertáriájával, illetve a IX. szimfónia szoprán szólistájaként lépett színpadra a Debreceni Filharmonikusok élén. 

2020-ban számos felkérésnek tett eleget. Januárban önálló koncertet adott művészbarátaival a Régi Zeneakadémián, a Budapesti Vonósokkal Schubert: G-dúr miséjét énekelte a BMC-ben, februárban a Cziffra-fesztivál vendége és a 180 éves a
Nemzeti Zenede ünnepi hangversenyén Kodály: Budavári Te Deum szólistája volt a Zeneakadémia Nagytermében, márciusban a Concerto Budapest Mozart napján lépett fel Simon Izabella zongoraművész által életre hívott és azóta is nagy sikerű gyerekeknek szóló műsorban. A járványügyi korlátozások enyhítése után ismét a Varázsfuvola produkciókban énekelt a Klassz a pARTon Fesztivál keretében, majd októberben a Hanggal-vízzel-színnel című kamarakoncert sorozatban vett rész neves partnerek oldalán. 

2021 nyarán a kecskeméti Novum Zenekarral állították színpadra Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló című vígoperáját, melyet három alkalommal is nagy sikerrel játszottak.

2022 tavaszán a Zeneakadémián énekelte Medtner: Sonate-Vocalise mit einem Motto ‘Geweihter Platz’ von Goethe, op. 41/1 és Sonata-Ballada, op. 27 műveit Lajkó István zongoraművésszel. 2022 nyarán kiváló művészekkel lépett fel a kecskeméti Kodály Fesztivál, a veszprémi Auer Fesztivál, valamint a Klassz a pARTon programsorozat keretében is. Az év őszén Gáti István költő, műfordító felkérésére saját crossover lemezt készített, melyen duettpartnere Dolhai Attila. A hanghordozó 2022 októberében jelent meg. 

2006 óta a Zeneakadémián dolgozik, jelenleg a Koncertközpont vezető programmenedzsere, a nemzetközi versenyek egyik oszlopos szervezője. 2019 őszétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola magánének tanára.

2013 óta énekmestere Misura Zsuzsa opera-énekesnő, Liszt Ferenc-díjas Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja.