Dátum

2024. jún 22.
Lejárt!

Idő

5:30 pm - 6:30 pm

Te rongyos élet – 2024.06.22. Rátonyi Róbert Operettfesztivál – Veszprém

Te rongyos élet
Rendező: Kovács Szilvia
Bemutató: 2024.06.22.

New York-i Magyar Színház által az Amerikai Egyesült Államokban többször bemutatott „Gál Róbert: Te rongyos élet ” című zenés színdarabját ajánlja a magyarországi közönségnek, melynek premierje 2013 októberében a New York-i Magyar Színházban, Az előadás a színház számára készült Gál Róbert: Te rongyos élet – A Szenvedély Muzsikája című könyve alapján.

Kálmán Imre élete, sorsa, muzsikája, amerikai élete elevenedik meg a könyvben. Szenvedélyesen élt és különös sors jutott neki osztályrészül, máig népszerű muzsikája nemzedékek óta töretlen sikernek örvend szerte a világon.
Az egyfelvonásos színdarabban Kálmán Imre Amerikában töltött sikeres éveinek számos érdekes momentumai elevenednek meg Pervics Mária nézőpontjából 1931-től haláláig.

Felcsendülnek Kálmán Imre méltán ismert melódiái, Mondok Yvette operaénekesnő és Mészáros Kartal tolmácsolásában. Az előadás táncosai Forgács Petra és Mészáros Dávid lesznek. A darab rendezője, New Yorkban sikeres produkcióban tapasztalatot szerző magyar-amerikai színésznő, Kovács Szilvia, akit a magyar közönség a színpadon is köszönthet.

Az előadást a New York-i Magyar Színház eddig már színre vitte New Yorkban, a philadelphiai Magyar Tanyán, Pennsylvániában valamint Magyarországon is a Siófoki Kálmán Imre Művelődési Házban a Kálmán Imre emléknapok keretében 2023-ban.

https://www.petofiszinhaz.hu/hu/esemeny/te-rongyos-elet-1083

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük