Mondok Yvette szopránénekesnő 2007-ben szerezte meg énekművész diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karán. Repertoárján ott találhatjuk az Éj Királynőjét, a Varázsfuvolából, a Szöktetés a szerájból Konstanzáját vagy épp Donizetti Lammermoori Luciáját. Olyan tenorok oldalán láthatta viszont a közönség, mint a Kossuth-díjas Kiss B. Atilla és Molnár András.

A szoprán életében a 2014-es év jelentette a fordulópontot. Ekkor figyelt fel hangjára a világhírű zongoraművész és karmester, Vásáry Tamás, akivel közös munkájuk megkoronázásaképp több alkalommal is közös koncertet adtak a Zeneakadémia Nagytermében.

Az énekesnő számos külföldi előadást is maga mögött tudhat. 2014 őszén közös koncertet adott Kínában Szilasi Alex zongoraművész oldalán, de feltűnt az Egyesült Államokban és Kanadában egyaránt sikeres turnéprodukcióban is, a János vitézben mint Francia királylány.

2015-ben egymást követően több rendezésben is megkapta az Éj Királynője szerepét, részt vett a Wrocław Baroque Orchestra európai turnéján. A klasszikus és romantikus darabok mellett a barokk művek avatott tolmácsolójaként is neves zenekarral Rossini-operaáriákat állítottak színpadra. A koncertsorozat cseh és lengyel állomásai után a hazai közönség 2015. november 11-én hallhatta a Zeneakadémia Nagytermében a produkciót.

2016-ban számos koncerten fellépett. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar és Énekkar koncertjén Vásáry Tamás vezényletével márciusban Kodály Zoltán: Budavári Te Deum c. művének és Gounod: Szent Cecila miséjének szólistája. Az utóbbi művet Debrecenben a Kodály Filhamronikusokkal és Kodály Kórussal is nagy sikerrel előadták.
Ez év nyarán az Armel Operfesztivál Varázsfuvola produkciójában szerepelt. Sikeres koncertet ad Varnus Xavér orgonaművésszel. Számára írodott Zarándy Ákos: Ukihashi című operája, melynek ősbemutatója októberben a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében volt hallható. Novemberben New Yorkban a new yorki Magyar Színházzal lép fel, majd Norwalkban a Crystal Theatre vendége lesz, ezt követően Varnus Xavér nagyszabású zenekari orgonakoncertjén közreműködik. Év végén a MÜPA Varázsfuvola előadásában alakítja ismét az Éj Királynőjének szerepét.2016-ban számos koncerten fellép. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar és Énekkar koncertjén Vásáry Tamás vezényletével márciusban Kodály Zoltán: Budavári Te Deum c. művének és Gounod: Szent Cecila miséjének szólistája. Az utóbbi művet Debrecenben a Kodály Filhamronikusokkal és Kodály Kórussal is nagy sikerrel előadták. Ez év nyarán az Armel Operfesztivál Varázsfuvola produkciójában szerepelt. Számára írodott Zarándy Ákos: Ukihashi című operája, melynek ősbemutatója októberben a CAFe Budapest 2016 Kortárs Művészeti Fesztivál keretében volt hallható. Novemberben New Yorkban a new yorki Magyar Színházzal lép fel, majd Norwalkban a Crystal Theatre vendége volt. Év végén Oberfrank Péter vezette MÜPA Varázsfuvola előadásában alakítja ismét az Éj Királynőjének szerepét.

2017-ben márciusban Somos Csaba meghívására a Zeneakadémia Alma Mater Kórusával Schubert Mirjams diadalénekéneke című művének szólistája, áprilisban a MÁV Szimfonikus Zenekar vendégeként Pergolesi Stabat Mater és Haydn:A megváltó utolsó hét szava a keresztfán szoprán szólistája. Az Ábrahám Consort régizene együttes és Varnus Xavér orgonaművész hangversenyein közreműködik országszerte.
A Szegedi Nemzeti Színház színpadán Mozart-Lackfi: Parázsfuvolácska (r.:Toronykőy Attila) produkciójának Éj Királynőjeként húsz alalommal hallhatta a közönség.
Az Érdi Tamás által fémjelzett Klassz a pARTon Fesztiválon 2015-től a Fesztivál indulásától állandó művészként fellép a fesztivál Varázsfuvola produkció Éj Királynőjeként és más koncerteken is.

2018-ban Almási-Tóth András rendező meghívására a Zeneakadémia Varázsfuvola-produkciójában, éskét különböző projektben: a Concerto Budapest Mozart-napján és a Rákoshegyi Bartók Ház interaktív előadásaiban énekelte az Éj királynőjének szerepét. A dalirodalom gyöngyszemeiből válogatott műsorral lépett színpadra a neves zongoraművésznővel, Prunyi Ilonával. Yvette idén nyáron a tatai 25. Víz, Zene, Virág Fesztivál vendégeként énekelt és a 2018. évi Klassz a pARTon Fesztivál Éj királynőjeként lesz hallható. Ezen kívül közreműködik Haydn Nelson miséjében, és az államalapítás ünnepe alkalmából rendezendő nagyszabású szabadtéri koncerten énekel Nagyváradon Thurzó Zoltán zongoraművész partnereként. Szeptemberben Vásáry Tamás születésnapja alkalmából rendezendő ünnepi koncerten Beethoven Ah! Perfido című koncertáriájának és a IX. szimfónia szoprán szólistája a Debreceni Filharmonikusok élén.
2013 óta énekmestere Misura Zsuzsa operaénekesnő, Liszt Ferenc-díjas Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja.